dr inż. Małgorzata Więch
Specjalista w zakresie żywienia człowieka, dietetyk
Poradnia dietetyczna
WYKSZTAŁCENIE
- Doktorat na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie – 2019 r.
- Magisterium na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie – 2000 r.
- Podyplomowe Studia w zakresie Poradnictwa Żywieniowego i Dietetycznego – 2003 r.
DOŚWIADCZENIE
- Konsultuje sposób żywienia dzieci w Poradni Gastroenterologicznej Zakładu Żywienia Instytutu Matki i Dziecka w Warszawie (nadmiar i niedobór masy ciała, zaparcia, diety w alergiach, etc.).
- Pracowała również w NZOZ Feniks Medica w zakresie udzielania porad dietetycznych dla osób dorosłych.
- W czasie zajęć Szkoły Rodzenia omawia zasady prawidłowego żywienia kobiet, szczególnie w okresie ciąży i laktacji.
- Prowadzi wykłady dla lekarzy, pielęgniarek i położnych oraz edukatorów żywieniowych.
- Jest ekspertką w programach edukacyjnych dotyczących zasad prawidłowego żywienia dzieci.
KURSY, SZKOLENIA, CERTYFIKATY
Udział w licznych konferencjach naukowych i naukowo-szkoleniowych poświęconych tematyce medyczno-żywieniowej.